Nieuwe bijdragen in de galerie

De hobby van het verzamelen van miniatuur figuren schaal 1:72 is al lang het stadium van kinderspeelgoed ontstegen. In de jaren '70 was Airfix de toonaangevende onderneming en richtte zich voornamelijk op kinderen. Pas in de jaren '90, toen er andere merken bij kwamen kwam er veel meer belangstelling van volwassenen, die de figuren minitueus beschilderen en/of er mee gingen wargamen.

Deze website is speciaal gemaakt voor deze groep verzamelaars van miniatuurfiguren schaal 1:72 gemaakt van kunststof of tin. Tevens proberen we via deze site deze doelgroep nader tot elkaar te brengen, zodat daaruit een groep enthousiastelingen ontstaat, die via deze website elkaar kunnen ondersteunen in hun hobby.

Op de website van Miniatuurwereld.nl kunt u als verzamelaar van miniatuurfiguren schaal 1:72 alles vinden wat u zoekt. Nieuwtjes op het gebied van figuren 1:72; bijdragen van andere verzamelaars; tips van medeverzamelaars; verschenen literatuur over figuren schaal 1:72 en alles over uniformen etc; wat heeft welke fabrikant op de markt gebracht en hoe ziet de gietvorm eruit; welke evenementen zijn er op het gebied van figuren 1:72 en de links naar interessante websites.

Veel plezier met het verder bezoeken van deze site. Mocht u vragen of een bijdrage willen leveren aan de galerie, stuur ons een mailtje.

Team Miniatuurwereld.nl